Dagboek diversen Goose Bay 1988

1 juni 1988

Het is 00:45 uur als ik net uit bad stap en er 3 coyote ungly-doblebagger cariboes op mijn kamer staan.

Goed, dan maar eerst even een broekje aan en vervolgens deze Innut weggooidozen mijn FAOR uit jagen, waarbij ze niet alleen hun bommen overstressen, maar ook nog eens door de base defence zone van Face aangepakt worden.
Naar het schijnt hebben meer collega’s last van deze kudde gehad. Trouwens, hun cockpit refuel was ook successful, want de net gevulde koelkast was gans en geheel leeg.

 

2 juni 1988

Het weer is ongeloooooooooooflijk 306 en dus wordt er niet gevlogen vandaag.

’s Avonds spelen we een partij zaalvoetbal tegen de Engelsen en zeiken ze grandioos af door ze met 12-1 te laten winnen.
Het merendeel van dit detachement wordt ’s avonds ook nog eventjes uitgechecked in J.J’s (of zoiets ik kan het mij niet meer herinneren)

 

3 juni 1988

’s Avonds indrinkprocedure in de Canadese Officiersmess. Buiten de Duchies worden ook een klub Duitsers ingedronken en het geheel wordt afgesloten met 2 partijtjes Krut. Nederland-Duitsland 2-0.
Die Duitsers hadden trouwens wel typische namen zoals Goering en Hess en omdat ze niet met tactical names werken, noemen we ze maar “Goor Ding” en “Looser”

 

4 juni 1988

Oh ja, de koffers van Wimpie en Ype Dokter zijn weer op Goose gesignaleerd.

BODY gaat op oorlogspad met vier stroaljoagers.

Net in vijandelijk terrein wordt ons lichaam aangeschoten door een met eikels bewapende eekhoorn. De heavy AAA was een totale surprise voor de hele formatie en danig uit hun doen klommen ze op, recht in de klauwen van “Hawk” flight, welke ze begon af te maken.

BODY deed wat hij moest doen, ……left hand break, jettisoned the stores. ……en ging boven op een turboflare de dragmanoeuvre in.

De kip van 311 (hoknummer 625) kon ons improvisatietalent (want zeg nou eerlijk, hoe kom je op zo’n idee?) niet bijhouden en gaf de geest. De rest van de formatie gaf Body topcover to safe his ass.

“Hawk”-flight moet toen gedacht hebben: “0 jee, waar is mijn SA?” en danig verblind en geschrokken van deze thrillseeking last ditch flare gingen Wimpy en Happy (niet die van Honda) in de “miep-miep”-mode richting homebase.
Onder het motto: ‘Go drink yourself beautiful and go ugly early and cold”, was BODY getuige van een World Guinness Record, namelijk: 300 meter boszagen in 2 seconden.

Blij met dit record bood KAISER onze luchtheld een rondvlucht aan in een whokie-whokie zodat hij 1 uur later onder luid applaus (nou ja, luid….) binnengehaald kon worden.

“Congrats boy, welcome back in town!”

P.S. De kip van 311 staat nog steeds flabbergasted en gehypnotiseerd tot haar k.t in het moeras en zal t.z.t. worden geslacht. 

© STREAK

 

5 juni 198!

Happy Birthday Antiheld

(Vandaag is een niks-nie-vlieg-nie-dag)

 

6 juni 1988

Gehoord op Ops: “Ik wou dat de gebroeders Wright een trein hadden uitgevonden, dan konden we vandaag nog iets doen”. © TINY

Vandaag hebben we trouwens “Roll-over” nummer 3, want Jos (meteo) is de hele nacht bezig geweest om zijn slides voor de ochtenbriefing te maken en uiteraard stonden daar alleen maar “L”-en op.

Hoogtepunt van de dag: “De Lunchbox”.

Kaiser z’n neus wordt steeds langer omdat ie de local press te woord moet staan omtrent dat geintje met BODY.

De dikke zelf, net 1 dag oud in zijn 3O-jarig bestaan, zal trouwens als super stud vanavond rond zeven uur acte de préséance geven als “hot-item” op de lokale Tv-zender.

 

7 juni 1988

Het is vandaag huilen met de pet op. Het zit vanaf 100′ AGL t/m FL220 dicht, het sneeuwt en er zit maximaal icing in de clouds, kortom tot vandaag zit Jos er met zijn weather forecast er bijna geen meter naast (een ontzettend slechte forecaster dus).

 

8 juni 1988

Tip van de week: Als je OSD’er wil worden, dan moet je een stroaljoager weggooien.

Dit statement wordt door enige grapjassen ook alweer vertaald met: Als je een stroaljoager weggooit, dan moet je OSD’er worden!” Jaloerse eikels.

 

9 juni 1988

Het is 07.10 uur als mijn vriendin Liner op mijn deur klopt en aan mij vraagt of ik er zin in heb. Zo ja, of ik dan om half acht op de briefing wil zijn. Ik weer een illusie armer en dan toch maar eindelijk hakken.

Het begint hier al een beetje op Decimomannu te lijken met al dat getwoveetwo.

Weet u trouwens dat onze Jos er in Nederland ook niet altijd naast zit? Hij schijnt o.a. een dochter van 16 jaar te hebben.

 

10 juni 1988

Om een beetje op te catchen met het slechte weer van de afgelopen dagen vliegen we vandaag 4 waves.

Gehoord tijdens de MFFO-briefing met de Duitsers: “ach so, you have problems with your concentration? In the old days we used to have camps for that! “MAHLZEIT”

Surfer zoekt 5 vrijwilligers om een piano te slopen na de vliegshow van aanstaande zondag. Uiteraard staat Body vooraan en bied zich heel sportief aan, wat Surfer tot de volgende reactie brengt: “Jij mag hoogstens meedoen als coach, jij hebt al genoeg gesloopt deze Goose Bay-periode”.

De zieke grapjes omtrent de crash van zaterdag beginnen al een heel eigen leven te leiden

Liner wil een officieel verzoek gaan indienen bij de Canadese regering om het meer waarin Body geland is het “Body Lake” te noemen.

Maximaal hakken dus vandaag, samenvattend kunnen we concluderen dat de airdefence close control op VHF kreeg, dat er twee Condor 4′ s rondvlogen (Tiny was de echte, terwijl Dummy en Balance in de J-882 de andere Condor 4 waren) , dat Surfer wat uitlijn-problemen had (Dummy, herstel ALF of the week), dat Happy schitterende no-lock intercepts maakt (klein cunthaartje too cold geloof ik) en dat we vandaag pas om 2100 uur klaar zijn met werken.

Gehoord in de mess: “Do you know the difference between a nurse and an ambulance?”

“Not so many people have been in an ambulance”.

Lets TGIF!

 

11 juni 1988

De TD heeft ook zo z’n eigen award: “WATJE VAN DE DAG”. Vandaag gaat die naar Kaiser en Bike Oei. Oei, weer teveel G!

Verder blijkt wel dat het hier een shitplace is, want vandaag moesten er twee missies wachten voor T/0 clearance omdat er toiletrollen op de baan lagen!

Face heeft ‘ s-middags een Bird strike (Canadian pitbulleagle) op 220NM afstand van de base (koud he). Uiteraard was Bike weer de bravo en Tiny zat ook in de formatie, dus eigenlijk was het de goden verzoeken. Alles loopt goed af en Face is ook weer een paar jaartjes ouder.

‘s Middags vliegt Basco een schitterende practice demo en is het voor de meeste van ons na vandaag afgelopen. Goos Bay is misschien niet het einde van de wereld, maar het kan hier nooit ver vandaan zijn.

 

12 juni 1988

De laatste trippen en de Open Dag, waarbij de Snowbirds en de demo van Basco toch wel de high light waren. ’s Avonds groot feest in gebouw 295.

 

13 juni 1988

Briefings ferry flight; “Let’s get the hell out of here”.

error: Copyright protected
Scroll naar boven