Dagboek 1976

2 januari 1976

1976, waait binnen met windkracht 11-12.

Aangezien er toch niet gevlogen wordt heeft een niet onaanzienlijk deel van het eskader besloten het nieuwe jaar te laten beginnen op maandag 5 januari.

De samenstelling van 306 is drastisch gewijzigd omdat ons aller Ben Groenevelt HKO is geworden.

Daarnaast zijn van de Velde en van Noort nog steeds werkzaam op de CAV.

 

5 januari 1976

In de manschappenmess houden de kolonel en de messbesturen een Nieuwjaarsreceptie. De eerste officiële borrel in de baas zijn tijd dit jaar. Ernie van de Heuvel verlaat het squadron voor een poosje, hij gaat naar de WIO (wapeninstructeur opleiding)

 

7 januari 1976

Weer een officiële borrel. Op 311 wordt van commando gewisseld zodus…

 

9 januari 1976

Nieuwjaarsreceptie en bal voor de officieren, ook al in de manschappenmess.

 

12 januari 1976

Van de Avoird, Drenth en van Zwieten bijten de spits af voor 1976 met het volgen van de MTU op Deelen.

 

15 januari 1976

De heren Dudink, van Baal en Hanegraaf recipiëren in de lijnkeet als vanwege het feit dat de zilverenplak voor 24 jaar enz. enz. is toegekend.

 

21 januari 1976

De verkeersleiding geeft een pilsje waar 5 piloten van 306 de feestvreugde verhogen.

’s Morgens was de Orpheusfilm in de crewroom vertoond voor groot publiek.

 

22 januari 1976

Omdat de GCA gekalibreerd wordt gaan alle kisten naar een ander veld om daar de lunch te nuttigen.

 

23 januari 1976

In Erp wordt een matig bezocht maar toch gezellig sqn. feest gevierd.

 

26 januari 1976

De winter is zowaar begonnen met ijs en sneeuw dus het heeft nogal wat voeten in aarde (of sneeuw) voordat het vliegmachineveld weer bevliegbaar is.

Er wordt wel geoefend, de oefening is een dag-oefening keurig tijdens de diensturen.

 

2 februari 1976

Na 1 wave wordt een startverbod afgekondigd i.v.m. icing. Nog nooit van een ice fighting procedure gehoord zeker.

 

4 februari 1976

Een groep industriëlen bezoekt 306. Toen PRO Mat van Rijswick zijn lezing wilde beginnen bleek wel dat er 4 Engelssprekende in de groep zaten, dus of hij zijn praatje maar even in het Engels wilde houden. Willem den Ouden was er ook bij voor de assistentie, dus alles was in goede handen.  

 

9 februari 1976

Aangezien het weer toch maar kl… is wordt in de filmzaal van de WZZ film gedraaid over wulpse zuid Duitse deernen.

 

12 februari 1976

Mat van Rijswick vliegt voorlopig zijn laatste trip op 306. Want hij gaat naar de Sergeant-Majoor cursus voor officieren (HOC).

 

13 februari 1976

De enige vliegbeweging vandaag is de terugkeer van Ton vd Avoird uit Bremgarten met zijn alcoholische versnaperingen voor deze en gene.

 

16 februari 1976

Intell wordt uitgebreid met 2 nieuwe aspirant PI’s de Sgt ’s Derix en Schipper. Ze zijn op Intell duidelijk aan het werken naar een numerieke machtsovername. Maat en Hiemstra gaan Tacevallen op Florennes.

 

18 februari 1976

Onze ARLO Ton heeft sinds enige dagen de beschikking over een nieuwe chauffeur de Sld. Hoefsmid. De laatste heeft z’n baas een paar degen z’n hok uitgestuurd om met de verfkwast eens wat kleur te geven aan de troep waar Ton in werkt. De VVDM moest het eens weten.

 

20 februari 1976

Op een gezellige poezenparty in Nistelrode wordt ceremonieel en ludiek afscheid genomen van Kroes en Groenevelt. Het leek wel Sinterklaas, zoveel cadeaus wisselden van eigenaar. De uitbarstingen en andere wetenswaardigheden van beide oud 306ers werden nog eens uit de herinnering teruggeroepen zodat de moeders aardig ingelicht werden over wat zich achter de schermen afspeelt.

 

 

23 februari 1976

Jensen wil met zijn nieuwe partner naar Fustenveld, nl van Bemmelen, maar vergeet het maar. Er wordt wel gevlogen maar alles staat om half vier aan de grond omdat er bij de brandweer medailles uitgereikt worden.

 

25 februari 1976

Jensen en van Bemmelen gaan zowaar naar Fursty voor de Joint Field Trails. ’s Middags neemt de vliegdienst alvast maar afscheid van de Kol. Baas die binnenkort weggaat, en tenslotte is z’n extra pilsje nooit weg.

 

26 februari 1976

4 man voor X-service naar Lechfeld en Fursty.

 

27 februari 1976

Roel en Bert komen terug uit FFB na een geslaagde JFT operatie. Kees de barkeeper mag met Ton vd Avoird in de Piper Cup mee naar Leeuwarden. De terugweg legt hij nog sneller af bij Putker in zijn auto.

 

2 maart 1976

Karnaval, slecht de helft van het smaldeel aanwezig, waarvan de meeste lijfelijk.

 

3 maart 1976

Van de Avoird en van Weerdenburg zijn nu allebei IVE II, proficiat en op de plaat.4 maart 1976Al het personeel van de basis, op enige honderden (on)wettig afwezigen na gebruikt de lunch in de vorm van een buffettakel in een toch wel frisse hangar 4. Een en ander opgeluisterd door de KLu kapel en enige speeches, ter afscheid van baas Baas.

 

5 maart 1976

Kol. Baas draagt het commando van de Vlb. Volkel en de Peel over aan Kol. Meulenbroek in hangar 5. van Weerdenburg en Drenth gingen intussen op Dosage Tingle, waarbij ze in elk geval positief bijdroegen aan de plechtigheid, door de take off en de low pass daarna over de hangar. Eduard was een beetje gepikeerd maar dat gaat wel weer over.

 

8 maart 1976

Schuckman is op Taceval en wel in Bremgarten. Aan Ton vd Avoird valt de eer te beurt om een (positieve) bijdrage te leveren aan deze Taceval hij gaat op cross service en overnight op Brem.

 

9 maart 1976

Ton vd Avoird staat met een kapotte kist nog steeds op Brem.

 

10 maart 1976

De MFPU gaat met een flight een nachtje op Twente staan, en Leenders en Prins mee (met een RF) om ze van werk te voorzien. Ophoff gaat met een techneut, Ton zijn kist repareren, en verdomd het lukt, ze komen allemaal weer thuis.

 

15 maart 1976

De gouverneur van de KMA bezoekt 306 en wordt door baas Vollewens, bij afwezigheid van beide PRO’s, persoonlijk voorgelicht (over ons werk natuurlijk).

 

16 maart 1976

We zouden een competitie gaan vliegen, maar het weer is te slecht als alternatief zet Ton Verbaan het hele Russische leger in het bos achter de MFPU, klimt vervolgens op het dak van het parahuisje en geeft elke piloot die bij hem op het dak komt zitten de kans dit schoons persoonlijk te bekijken door een verrekijker. Gekke jongens, die Landmacht knapen.

 

17 maart 1976

Aangezien het weer nog steeds zwaar kl…. Is wordt ook vandaag weer gerikt en wat dies meer zij.

Jeroen en Rob zouden naar Zweibrucken om steaks te gaan eten, maar de meteo verwacht dat ze niet eerder dan volgende week terug kunnen komen, dus rikken ze mar mee.

 

18 maart 1976

Na de middag is het eindelijk vliegweer en is Prins afgezeken, want hij had uitgerekend voor deze middag afspraken elders gemaakt, omdat de meteo had gezegd dat het slecht zou blijven.

 

23 maart 1976

En Volkel zou Volkel niet zijn als bij het echte alarm “Active Edge” alles goed zou gaan. Nu werken de alarmontvangers weer niet.

Schuck en van Weerdenburg bezoeken een symposium EOV, spreker is Willem den Ouden zelf.

 

28 maart 1976

Zondag Dossage Tingle. Echter enige uren later worden de heren Schuckman, Jensen en van Bemmelen bedankt voor het wachten. De Navy was wat kwijtgeraakt.

 

30 maart 1976

1 flight MFPU naar Leeuwarden voor de broodnodige verplaatsingsroutine.

KLu krijgt Flycatchers. Zijn dat niet van die vieze bruine plakstroken, voor vliegen.

 

2 april 1976

We gaan weer met zijn allen voor een maand naar de Peel. Co en Dennis worden CAT 1 verklaard, zou dat voor de Peel nodig zijn?

 

 

5 april 1976

9 Intell baasjes van verschillende vliegmachineveldjes elders komen de kunst van onze Intell afkijken. Waarlijk en Loffelijk streven. Alleen wij stellen alles in het werk om te voorkomen dat onze Intell nu naast zijn (haar) schoenen gaat (gaan) lopen.

 

7 april 1976

Ton Verbaan maakt een uitje naar Vlieland en Co zorgt voor enige consternatie als hij probeert om door een muur te lopen met als gevolg enig ijzerwerk in het beschadigde hoofd en bloedspetters aan de muur.

 

13 april 1976

Max Hiemstra onze echte finesse Intell boer treedt heden in het huwelijk in Leeuwarden.

 

14 april 1976

Dennis ramt de barrier, maar wel zo dat de gehele middag wave kan gaan vissen in het Peelkanaal, of iets dergelijks. Want er is iets moois kapot. Later op de dag wordt een vliegersymposium voor de Wing gehouden of te wel een praatje pot over vliegveiligheid en procedures.

 

20 april 1976

Bezoek Stafschool, vlieger beleidscommissie, te moeilijk om veel woorden aan vuil te maken. In de namiddag legt het voltallige gemeentebestuur het oor te luister. Gelukkig heeft niemand verklapt dat wij altijd expres op 500 ft over de stadskern van Venray vliegen.

 

21 april 1976

Een nieuw gezicht op 306, Gert-Jan Stoop, Tlt vlieger van, U gelooft het of niet, het werpen van artillerie. Maar ja, hij komt in elk geval om van gewone vlieger tot 306 vlieger opgeleid te worden.

 

22 april 1976

0500A oefening Concreet, dus we zijn weer een paar dagen onder de pannen met airtasks en gaspakken.

 

26 april 1976

Een piloot van een ander sqn. parkeert bij ons zijn kist naast de baan. Typisch voor de meeste van ons is de baan op de Peel toch breed zat.

 

29 april 1976

Aangezien 306 naast recce ook nog een sales promotion voor Olde Delft tot haar taken mag rekenen verschijnen regelmatig vogels van verschillende pluimage op het smaldeel met als doel de pod.

Vandaag enige vertegenwoordigers uit Pakistan.

 

27 april 1976

Concreet fini, terug naar normaal, met uiteraard dank van de big boss voor de geleverde inzet.

 

29 april 1976

Aangezien 306 naast recce ook nog sales promotion voor Olde Delft tot haar taken mag rekenen verschijnen regelmatig vogels van verschillende pluimage het smaldeel mat als doel, de pod. Vandaag enige vertegenwoordigers uit Pakistan.

 

4 mei 1976

Weer bezoek, n.l. de Head of Recce Branche van het hoofdkwartier.

 

5 mei 1976

Sales promotion, bezoek uit Perzië.

 

13 mei 1976

Dennis weer in de barrier

 

18 mei 1976

Hoog Bezoek, in de vorm van de Inspecteur Generaal ZKH Prins Bernhard. Iedereen wist dat hij zou komen, dus de schoenen glommen, evenals enkele vliegerlaarzen. ZKH gaf er Hennie van Weerdenburg zelfs een schouderklopje voor.

 

20 mei 1976

De grote ommezwaai op 306, in verband mat het voor vanavond geplande avondvliegen wordt de aanvang van de dienst gesteld om 12:30 A, dat betekent compensatie vooraf, al heet het natuurlijk verschoven werktijden. Tijdens het nachtvliegen gaven ook enkele dames blijk van belangstelling.

 

25 mei 1976

Bij de TD op Volkel worden de kapitein Gijs de Kock en Elt. Boonstra uitgedronken, tevens een mooie gelegenheid om de plaat soldaat te maken.

 

28 mei 1976

Dag tussen Hemelvaart en het weekend, de Peel dicht en alt TF’s op Volkel ter beschikking voor diegenen die geen verlof nemen. Een ideale dag voor een tripje Ramstein of iets degelijks. 5 piloten en 3 TF’s.

 

1 juni 1976

Gert Jan Stoop wordt plechtig overgedragen van de Landmacht naar de Luchtmacht.

 

2 juni 1976

L.S.

Wij zijn leerlingen van de 6e klas van de basisschool uit Merselo.

En daar wij de laatste tijd nogal wat last van het lawaai van de vliegtuigen hebben, willen wij U daarvoor inruil vragen of U een luchtfoto van onze school en omgeving wilt maken, want deze school wordt afgebroken en we zouden graag een herinnering aan hebben met vriendelijke groeten de kinderen van de 6e klas van de basisschool uit Merselo

 

10 juni 1976

I.v.m. de baanreconstructie op Volkel vliegen die anderen ook vanaf de Peel nacht.

 

15 juni 1976

Het duo Spiegel/Schouten blaast een band van de TF op na de start en eindigt in de barrier. Zou die oude man toch zo hard getaxied hebben?

 

21 juni 1976

1 flight MFPU en 3 kisten naar Twente.

 

25 juni 1976

I.v.m. de vakantie verhuizen we voor 1 maand terug naar Volkel.

 

1 juli 1976

Vanaf vandaag lijkt de crewroom omstreeks het middaguur meer op het schaftlokaal van een fabriek, als vanwege de thermoskannen en broodtrommeltjes, omdat iedereen zijn eigen twaalfuurtje mee moet brengen, of een aanzienlijk bedrag neer moet tellen voor een paar sneetjes met worst en kaas.

 

8 juli 1976

Piet Jansen parkeert z’n D-8131 naast de baan als gevolg van een klapband.


19 juli 1976

Eduard, de Ops baas vertrekt met vakantie. De gevolgen zijn overweldigend. Ops is nu een omgetoverd tot een reisbureau, dat echter na een half uur volgeboekt is. De komende 3 weken zijn er constant een paar kisten in het buitenland, onderweg naar het buitenland of op de terugweg.

 

22 juli 1976

2 kisten met stukken op Zweibrucken, terwijl het overgrote deel van het squadron z’n spullen pakt om weer naar de Peel te verhuizen. ‘s Avonds wordt eerst nog even de plaat leeggedronken, want het is zonde om die vol mee te nemen, op de Peel komt hij toch niet op.

 

13 juli 1976

De laatste resten 306 gaan naar de Peel. 316 uit Gilze komt onze percelen op Volkel weer enige tijd bewonen.

 

1 augustus 1976

Een groot deel van de maten vertoeft elders, op vakantie, en de rest vliegt zijn tripjes, echter op een gezapig tempo, want het is tenslotte warm buiten. Ops wordt nog steeds gedraaid door de Lt’s van de Avoird en van Weerdenburg tot Ed weer terug is uit Bergen.

 

12 augustus 1976

“2 T 286 Bailing Out South of Hopsten” zei Dennis op Guard en weg was Dennis, weg was ook de D-8260, maar ja, die was toch al kapot.

De persoonlijke schade aan Dennis was een verstuikte enkel en persoonlijke schade aan derden was er niet. Dus was er reden genoeg ’s avonds een forse pils te drinken in de crewroom op Volkel.

13 augustus 1976

Weer 2 nieuwe recce piloten in spe gearriveerd. van de Stoop en Damen, het wordt nog wel wat op 306. Ook vandaag bezoek van de Hogere Krijsschool.

 

16 augustus 1976

08:00 A Taceval, die jongens wisten natuurlijk niet dat wij op de Peel om 08:15 A beginnen. Maar in elk geval, een herentijd, geen gedoe, van zonder tandenpoetsen en scheren naar de basis racen. Met de schijnoorlog wordt echter in een fase begonnen, dat je je afvraagt of we niet beter thuis hadden kunnen blijven, hij was al bijna afgelopen.

 

16 augustus 1976

De laatste Airtask in het kader van de Taceval is pils en saté in de Officiersmess gaan nuttigen. En dat was een van de weinige keren dat er iets op de “plot” stond, dus eind goed al goed. Voor wat betreft 306 was het team in elk geval beter te spreken dan vorig jaar.

 

20 augustus 1976

Van Zwieten over de kop met zijn Piper Cub op Volkel. Hij mankeert gelukkig niets, de Piper des te minder.

 

27 augustus 1976

Onze linechief Marco van Bakel wordt behangen met zilver.

 

1 september 1976

Rob van Zwieten maakt zijn 1000 uren RTF-104G vol en wordt daarvoor op gepaste wijze gehuldigd. En hij mag de brandweer wel dankbaar zijn anders had hij dat hele eind van de poort naar Ops moeten trappen.

 

1 september 1976

Piet Janssen is door een ongelukje thuis bij zijn verbouwing tijdelijks arbeidsongeschikt (van de ladder gevallen)

 

1 september 1976

306 moved weer naar Volkel, want 316 kan weer naar huis. van de Stoop mag gaan zee dinghy drillen.

 

14 september 1976

Squadronrotatie.
Terwijl een deel van het smaldeel zich per auto of vliegtuig zich naar Karup begeeft, waarbij aangetekend dat Leenen/Jansen er moeite mee hadden want die kwamen nog even terug om een kist om te ruilen, verwelkomde de rest van het eskader de eerste Denen van het 729 ESK. Een en ander ging natuurlijk gepaard met het plegen van enige offers aan de god Bacchus.

Omdat het transport van personeel en maintenance equipment verzorgd wordt door wel 1 F-27 duurde het tot 19:45 eer het voltallige Deense gezelschap aanwezig was. Des avonds werden de officieren door onze piloten met dames volgestopt in Pom Cai daarna het bier bij Moeke om de laatste gaatjes te vullen.

 

15 september 1976

Om 16:30 de 2de welkom dronk, omdat nu pas iedereen er was, zowel van Deense als 306 zijde. Dit drankje werd gevolgd met nog een paar in de Udense horeca.

16 september 1976

Een dag vol “lering en vermaak”
het voltallige Deense gezelschap werd door de luiten van Zwieten en van Bemmelen in een dienst bus naar Eindhoven gebracht voor een bezoek aan het Evoluon. Vervolgens, na einde dienst kreeg men de kans om de horeca aldaar met een bezoek te vereren.

Het begon met de Deense “baas” die in de botsautootjes ceremonieel uit zijn broek knapte, en deze een kwartier later zat te herstellen, met een bij firma V&D verkregen naald en draad van de herenafdeling, van een café annex terras. Het uitstapje eindigde na middernacht bij dezelfde botsautootjes, dat een van de autootjes buiten de baan kwam te staan is niet verwonderlijk.

 

17 september 1976

Vandaag de buitenlandse gasten naar Amsterdam gestuurd met een bus en de boodschap zondagavond pas weer terugkomen. Rob van Zwieten reed mee om een oog in het zeil te houden, v.w.b. de hotelrekening want de betaalmeester van de Denen deed net of hij alles uit zijn eigen zak moest betalen.

 

20 september 1976

Ze leven nog allemaal, dus redenen te over om bij Moeke wat conditietraining te doen.

 

21 september 1976

Nadat de achtergebleven piloten enige Deense officieren thuis gevoederd hadden kwam het illustere gezelschap in de bowling in Uden voor een paar partijtjes, dat eindigde in four ball formation bowling. Daarna nog even naar Moeke om tot rust te komen.

 

22 september 1976

Afscheid van 729 EKD met haring en aquavit, ons aangeboden door de Denen, een waardig afscheid van een geslaagde rotatie.

Uiteraard hebben de naar Karup geroteerden zich ook aardig vermaakt. Dit blijkt wel uit het getekend verslag van de HAENO Ton van Andel. Vermeld zij nog dat Rob van Acker zijn poot heeft gebroken met voetballen.

1 oktober 1976

De nieuwe maand wordt ingewijd met een poezenparty georganiseerd door onder meer Ko Prins die zo onder de indruk bleek te zijn van de rotatie naar Karup dat het een Deens feest werd, met aquavit en gemarineerde haring.

 

6 oktober 1976

Vanmorgen ontvingen we de schokkende tijding dat Erik Kroes, nauwelijks een jaar weg van het squadron in Nigeria is gecrasht. Dan pas sta je weer stil bij het feit dat ook een burgervlieger kan omkomen.

 

13 oktober 1976

Crematie Erik in Heeze.

 

18 tot 21 oktober 1976

Het begin van de “oorlog” oefening “Vallend blad”

306 verplaatst zich uiteraard naar de Peel, e.e.a. met nogal wat vertraging. Toen n.l. de club kisten wilde landen op ons eigen de Peel was er nog geen verkeersleiding. De kombi met deze lieden aan boord had n.l. halverwege Volkel en de Peel de geest gegeven, dus stond het hele zooitje weer op Volkel. Later lukte het beter.

Omdat deze oefening het summum van realisme moest worden, waren beide basis overspoeld door herhaling makkers om te OB’en.

E.e.a. was ondergebracht in forse tentenkampen, terwijl de squadron meute zich iets comfortabeler kon nestelen in de bestaande gebouwen (behalve natuurlijk Ton Verbaan, die natuurlijk in een tent wilde slapen, gekke jongens, die Landmacht mensen).

De lange avonden in en om bunker 500 werden doorgebracht met het drinken van een pilsje, schaken, kaarten en natuurlijk niet te vergeten het aanschouwen van een hoeveelheid films, verzorgd door Kootje.

Afijn, op een enkeling na heeft iedereen genoten en het was jammer dat het donderdag om 12:00 al voorbij was. Natuurlijk moest 306 nog effe terug naar Volkel, maar ja, dat is tegenwoordig bijna dagelijks werk.

 

22 oktober 1976

Vrijdag na de oefening. Tot ieders verbazing geen compensatie, of vrij van dienst als op zondag, nee niets van dat alles, werken.

 

1 november 1976

De luitenant Kootje, moet met ingang van heden aangesproken worden met kapitein Prins. Ook krijgen we 2 gastvliegers in de rang van Overste n.l. Vendrig en van Dommelen. Ad Nieuwlands komt terug van CTL en word weer gewoon squadron lid.

 

9 november 1976

Ben Drenth bereikt het groot totaal vlieguren van niet minder dan 6000 (zesduizend).

 

18 november 1976

De sinds 1 jan. als zodanig aangewezen sportofficier van het smaldeel Jeroen Ophoff doet zijn eerste officiële daad in die functie. Hij maakt een schaakladder om de schaak lust op het squadron in rechte banen te leiden.

 

25 november 1976

Beer call, de plaat wordt weer gepoetst. Het blonde vocht vloeide rijkelijk met onder meer als gevolg dat de nieuwe schaakladder in vlammen opgaat. Een van de crewchiefs beland in het ziekenhuis na een flinke duikeling met fiets.

Er gaan geruchten dat Schuckman naar Wings Ops moet en dat van Rijswick zijn functie gaat overnemen.

 

6 december 1976

De kogel is door de kerk (of 306 in dit geval)

Eduard is met ingang van 1-12 (dus terugwerkende kracht) tot HKO gebombardeerd en Mat zit op Ops.

Het kan toeval zijn, maar Ed kreeg vandaag ook zijn jeneverkruis. van de Stoop heeft zich met hockey geblesseerd en moet in het gips.

 

9 december 1976

Recce competitie kompleet met allerlei testen en targets vliegen. De resultaten; 1 Spiegelenberg, 2 Leenen, derde en vierde Janssen/van Bemmelen, de poedelprijs was voor Ophoff.

 

10 december 1976

Bart Leenen maakt de 1000 uur 104 vol en Gert Jan Stoop wordt Cat 1.

 

14 december 1976

Tot ieders stomme verbazing, en zeker die van Schuckman die in burger effe binnenkwam lopen) is de verplaatsing van Eduard en Mat met ingang van 1-12 weer teruggedraaid.

 

14 december 1976

Leenen wordt vader van een zoon, proficiat.

 

20 december 1976

Het weer is matig derhalve wordt een begin gemaakt met de squadron volley competitie met als strijdende partijen. MFPU-Lijn-Intell-Vliegers.

Jan Hoven weer terug van de HOOC, het heeft ‘m zoverre geholpen dat hij weer met twee woorden spreekt en netjes U zegt (voor zolang het duurt).

 

25 en 26 december 1976

Kerstmis valt dit jaar precies in het weekend en is ook niet wit.

 

28 december 1976

De wereld is bedekt met een mooie laag sneeuw. Men is alleen een beetje laat begonnen met het ruimen ervan, zodat van vliegen niets komt.

 

29 december 1976

Met behulp van de Sotjimas worden de taxi tracks en de baan sneeuw en ijsvrij gemaakt.

Nu kunnen onze kisten tenminste uit de hangar gehaald worden.

Op de foto de Sojimas. De op Volkel ontwikkelde machine werd gebruikt om de startbaan en taxitracks van sneeuw en ijs te kunnen ontdoen. Het voertuig was uitgerust met 2 Rolce-Royce Derwent straalmotoren.

 

30 december 1976

Men is zover klaar dat er gevlogen kan worden, echter slecht 1 grote wave, want om half vier staat het Sqn. opgelijnd in de pilotenbar om een laatste pils te drinken in 1976.

Baas Vollewens blikt in zijn speech terug op de resultaten van het afgelopen jaar en doet een voorzichtige prognose v.w.b. wat ons in 77 te wachten staat.

Van Manen ontvangt een bronzenplak, niet voor de 3e plaatst maar voor 12 jaar dienst.

 

 

31 december 1976

Na vergeefse pogingen om Intell nog dit jaar af te laten branden, worden de kisten er nog 1 maal uitgestuurd om nieuwjaarswensen te gaan verspreiden in de regio. En dan is ook 1976 weer voorbij.

 

Rest mij nog te zeggen dat m.i.v. 1 januari. dit geschrift bijgehouden zal worden door Bart Leenen.

error: Copyright protected
Scroll naar boven